Три причини, через які можна ігнорувати вручення повістки

0
Три причини, через які можна ігнорувати вручення повістки
Продовжується повномасштабна війна з російськими окупантами та режим загальної мобілізації. Існує лише три поважні причини, з яких можна не з'явитися до військкомату після отримання повістки, повідомили на Урядовому порталі.

Які існують поважні причини для неявки до військкомату:
хвороба, яка дозволяє самостійно пересуватися;

необхідність догляду за хворою дружиною, чоловіком, дитиною, своїми батьками або дружини/чоловіка (ці особи повинні проживати разом із військовозобов'язаним, також не повинно бути близьких родичів, здатних взяти на себе догляд);

відкрите кримінальне провадження, застосування адміністративного стягнення або кримінального покарання щодо військовозобов'язаного або резервіста.

При цьому наявність документа, що звільняє людину від служби в армії, причиною неявки не вважається, оскільки це залежить від категорії, зазначеної у квитку. Повністю звільняє від служби лише одна категорія – "повна непридатність". У решті випадків потрібно надати відповідні довідки та офіційні документи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні