Стало відомо, хто попередив українську розвідку про повномасштабне вторгнення рф

1
Стало відомо, хто попередив українську розвідку про повномасштабне вторгнення рф
Українську розвідку про наказ президента Росії Володимира Путіна розпочати повномасштабне вторгнення попередив банкір Денис Кірєєв. Він почав співпрацювати з Головним управлінням розвідки Міноборони від 2021 року, пише ТСН.

Кірєєв мав звʼязки в українській та російській фінансовій сфері — і це зацікавило очільника ГУР Кирила Буданова, який запропонував йому використати свої контакти, щоб спробувати увійти до воєнної розвідки Росії. Його відвозили до Харкова, де Кірєєв разом зі ще одним розвідником перетинали кордон та збирали інформацію у Росії.

"Він отримував інформацію про все. Світ спецслужб та світ фінансів завжди повʼязані, як і світ криміналу, принаймні у наших країнах", — розповів Буданов.

Восени 2021 року розвідка США почала попереджати про можливий напад Росії на Україну, Кірєєв дізнався зі своїх джерел, що Москва готується до вторгнення і сказав про це Буданову. У другій половині дня 23 лютого Кірєєв повідомив Буданову, що вранці Путін віддав наказ про початок вторгнення.

"Інформація Кірєєва дала Україні кілька дорогоцінних годин, щоб перекинути війська і краще підготуватися до вторгнення", - пише видання.

Зауважимо, що Кірєєв брав участь у переговорах делегацій України та Росії в білоруському Гомелі 28 лютого. Як він опинився у складі української делегації та за що конкретно відповідав – наразі невідомо.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ідіоти. Якщо і так, то хіба про це пишуть? Повні козли!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні