--> В Україні посилили правила виходу на пенсію: що треба знати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні посилили правила виходу на пенсію: що треба знати

0
В Україні посилили правила виходу на пенсію: що треба знати
В Україні триває поступове збільшення пенсійного віку. Так, із січня 2023 року для виходу на відпочинок у 60 років необхідно мати не менше ніж 30 років страхового стажу.

Це регулюється Законом України "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування", пише Апостроф.

Ті, кому не вистачає стажу, зможуть вийти на пенсію пізніше. Вимоги до стажу зростатимуть щороку і у 2028 році для виходу на пенсію у 60 років потрібно буде мати стаж тривалістю 35 років.

У страховий стаж зараховуються періоди, коли громадянин сплачував Єдиний соціальний внесок, тобто офіційне працевлаштування.

Із 2004 року в Україні діє система добровільного пенсійного страхування. Вона дає можливість вкладати кошти у недержавні пенсійні фонди та отримувати додаткову пенсію із відсотками.

Крім того, можна самостійно вносити пенсійні внески державі, іншими словами купувати стаж. На даний момент рік стажу, згідно із існуючою формулою, сьогодні коштує 17 688 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні