--> Загиблому на війні волинянину просять присвоїти звання Героя України | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Загиблому на війні волинянину просять присвоїти звання Героя України

3
Загиблому на війні волинянину просять присвоїти звання Героя України
16 січня на сайті Президента України розмістили петицію про присвоєння найвищої державної відзнаки «Герой України» загиблому бійцю з Волині Роману Букалу.

«Прошу президента нагородити Букала Романа Сергійовича посмертним званням Героя України за патріотизм і відданість службі та державі», - йдеться в петиції.

У Камінь-Каширській громаді просять підписати та поширити петицію. Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 000 підписів. Збір триватиме 90 днів.

Петицію можна підписати за посиланням.

28-річний Роман Букало загинув 17 грудня під час виконання бойового завдання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це високе звання. Звання Герой України присвоюється громадянам України за ВИНЯТКОВИЙ ГЕРОЙСЬКИЙ ВЧИНОК, а не просто за смерть.
Відповісти
По перше, підпис петиції не означає, що нагороду дадуть. Це лише прохання до президента розглянути це питання. Я думаю, перш ніж вирішувати, кому давати нагороду, то з'ясовуються деталі служби. А по-друге, що ви знаєте про його службу? З 2014 року в АТО декілька років, у найгарячіших точках. У лютому був за кордоном, але коли почув про повномасштабний напад, кинув все, повернувся, щоб стати на захист. Він пожертвував своєю безпекою. Поки багато тікали за кордон. Він робив навпаки. Був розвідником, і був в таких місцях, що навіть називати не можна. І врешті загинув на бойовому завданні, в 27 років. Мало? вас просять просто підписати звернення. Чи давати нагороду, розберуться, думаю без вас. але це напевно важко, волинянин? Не дай Боже, комусь дадуть нагороду, бо просто вмер. Це ж така мала ціна - віддати життя. Вибачте, накипіло.
Відповісти
А, як бути з іншими загиблими? Якщо йому давати звання Героя просто за смерть, то треба давати Героя усім загиблим, усім. Так буде правильно і справедливо. Колись Порошенка критикували за безпідставну роздачу звань та нагород, так не повинно бути.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні