Польща вже готує план відбудови України: «Ми знаємо, що робити»

0
Польща вже готує план відбудови України: «Ми знаємо, що робити»
Міністерство державного майна спільно з Міністерством розвитку і технологій Польщі підготували план участі польських компаній у відбудові України. Наразі відомства зібрали заявки від фірм і визначили сфери, де вони можуть бути застосовані.

"Ми знаємо, що робити. Ми хочемо підтримати Україну не лише під час війни, а й під час її відновлення, – сказав віце-прем’єр-міністр Польщі Яцек Сасін у Давосі під час дебатів щодо майбутньої відбудови України. Віце-прем'єр наголосив, що в дискусіях щодо відновлення України беруть участь польські компанії, як державні, так і приватні. Наразі міністерство зібрало заявки від польських компаній і визначило сфери, де вони можуть бути використані, пише урядовий портал gov.pl.

Як Польща допоможе у відбудові України?
"Протягом багатьох місяців ми говорили про те, як організувати ефективну допомогу, гроші на ноу-хау та як заохотити компанії з усього світу приєднатися до відновлення зруйнованої країни після закінчення війни", – сказав Яцек Сасін.

Масштаб проекту буде величезним – відновлення зруйнованих будівель, робочих місць та інфраструктури, стабілізація макроекономічних основ і повторне включення України в глобальні ланцюжки поставок. За оцінками української сторони та світових інституцій, вартість реконструкції може скласти до 1 трильйона доларів.

"Відновлення пошкоджень – це не те, що може лежати лише на плечах українців. Жоден край не в змозі самостійно піднятися з руїн і компенсувати ті втрати, яких росіяни завдали Україні за останні місяці", – заявив віце-прем'єр. Він додав, що для українців має велике психологічне значення те, що у Польщі говорять про відновлення України ще до закінчення війни. Світове співтовариство вірить у перемогу України, а в довгостроковій перспективі – в її членство в західних структурах.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні