--> Рф готує нову ракетну атаку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рф готує нову ракетну атаку

0
Рф готує нову ракетну атаку
Російські окупаційні війська активізували використання розвідувальних дронів. Це може свідчити про підготовку до проведення нових ракетних ударів. Про це сказала очільниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Главком.

«Взагалі (окупанти – ред.) проводять розвідку досить системно, ми фіксуємо і заземляємо всі ці літальні апарати. Але все ж таки ми спостерігаємо певну активність. Зокрема, в той проміжок часу коли вони готуються. Скажімо, ми оцінюємо цей момент, що вони готуються до проведення ракетних ударів. Коли ворог збирає інформацію для того, щоб знати, куди влучити», – розповіла Гуменюк.

На уточнююче питання, що саме окупаційні війська намагаються вишукати, вона відповіла, що, як правило, це об'єкти критичної інфраструктури. «Але більшість уваги дронів сконцентровано все ж на військових об'єктах. Зокрема, і засобах протиповітряної оборони, які ворог намагається вишукати, щоб під час однієї з хвиль атак «заглушити» аби досягти результатів», – зазначила Гуменюк.

Коментуючи збиття російського розвідувального безпілотника «Мерлін», вона пояснила, що це не є чимось новим. «Це не критично новеньке. Вони використовують певний перелік своїх дронів, який ми знаємо. Але не кожен з них можна одразу ідентифікувати. Наприклад, буває таке збиття, що від нього не залишається навіть згадки», – додала Гуменюк.

При цьому, за її словами на бойовому чергуванні в Чорному морі знизилася кількість російських кораблів. Там зараз перебуває п'ять ракетоносіїв, замість шести. Оскільки підводний човен зайшов у пункт базування. «Наразі загальний залп ми оцінюємо як 36 «Калібрів», які напоготові в них. А загальне угруповання складається з 11 кораблів, в тому числі з тих, з яких і запускаються дрони-розвідники. В принципі вони готові до цього (удару – ред.), як і ми готові (до відбиття – ред.). Пам'ятаймо, що сигнали повітряної тривоги не можна ігнорувати», – підсумувала Гуменюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні