--> Як крадуть авто взимку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як крадуть авто взимку

0
Як крадуть авто взимку
Маючи намір викрасти автомобіль, зловмисники можуть перехопити код його сигналізації навіть під час її прогріву у дворі. Особливо часто це трапляється взимку, коли автовласники довго змітають з авто сніг, розповів виданню Avtosota спеціаліст, який спеціалізується на протиугінному захисті компанії Autolist Віктор Волошин.

«Автовласник приходить до машини, відчиняє її, запускає двигун, зачиняє двері та починає змітати з автівки сніг. Але в момент, коли він спочатку знімає машину з охорони, код сигналізації (кодграбером – прим.) перехоплюють викрадачі, які знаходяться неподалік, у радіусі 50 м. А коли він починає чистити сніг – машину просто закривають», – пояснив Волошин.

Після того, як автомобіль нібито сам закрився із заведеним двигуном, більшість автовласників вирішують піти додому за другим ключем. Ті, хто в цей час перехопили код сигналізації, викрадають машину і їдуть на ній – найчастіше разом з документами та мобільним телефоном власника.

Щоб уникнути подібних неприємностей, експерт радить:

не залишати заведений автомобіль без нагляду навіть у разі закриття його замків;

поставити в машину більш просунуту сигналізацію, що підтримує діалоговий код з індивідуальними ключами шифрування.

Раніше повідомлялося, що кількість автомобільних викрадень в Україні з жовтня 2022 року знову почала зростати, а тренд на їх зниження, що тривав кілька років поспіль, розвертається у зворотний бік.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні