--> Кого з українців мобілізують у 2023 році в першу чергу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кого з українців мобілізують у 2023 році в першу чергу

0
Кого з українців мобілізують у 2023 році в першу чергу
Передусім в Україні мобілізують тих, хто може працювати з новими зразками озброєння, які надані західними партнерами.

Про те, як зараз триває мобілізація в Україні 2023, розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач, пише УНІАН.

"Нам сьогодні потрібні фахівці як на нові зразки озброєння, надані партнерами, так і для поповнення втрат. Насамперед мобілізують особовий склад за визначеними обліково-військовими спеціальностями", - зазначив він.

Горбач наголосив, що мобілізація почалася 24 лютого минулого року і постійно триває, ніяких хвиль мобілізації немає.

"У більшості випадків громадяни сьогодні викликаються до територіальних центрів комплектування з метою уточнення військово-облікових даних. Рішення про мобілізацію громадянина ухвалюється після висновку медичної комісії про придатність до військової служби", - повідомив він.

При цьому Горбач додав, що особовий склад, який раніше не проходив служби, призивається до навчальних центрів, де відбувається навчання за визначеними спеціальностями. Потім призовники прибувають до військових частин на конкретні посади.

Горбач зазначає, що громадяни, які мобілізуються з досвідом військової служби і нетривалою перервою у проходженні служби, можуть відправлятися одразу до бойових військових частин.

"Сьогоднішній етап є вирішальним для нас і наших нащадків. Захистити нашу державу від агресора - обов’язок кожного", - зазначив начальник управління персоналу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні