--> В ISW розповіли про плани путіна | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В ISW розповіли про плани путіна

0
В ISW розповіли про плани путіна
Президент Росії Володимир Путін готується до затяжної війни в Україні. Він планує непомітно мобілізувати до 200 тисяч чоловік і намагається зменшити нові обмеження на перетин російського кордону, щоб стримати паніку через можливу другу хвилю мобілізації.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), пише Апостроф.

Як повідомляв ISW, російські чиновники створили кілька мобільних пунктів вербування на російських кордонах під час першої хвилі мобілізації. Ймовірно, вони використовуватимуть реєстрацію транспортних засобів для отримання інформації про чоловіків призовного віку, які намагаються виїхати з країни.

"Американські та західні чиновники повідомили, що Путін планує непомітно мобілізувати до 200 000 осіб, оскільки він усвідомлює, що попереднє оголошення про "часткову мобілізацію" було дуже непопулярним у Росії", - зазначають аналітики.

Також відомо, що Кремль проводив опитування всередині країни, щоби оцінити, як росіяни сприймають мобілізацію.

Проте, пишуть аналітики, ймовірно, Кремль марно витратив гроші, оскільки понад 700 тисяч чоловіків, які втекли з Росії під час першої хвилі мобілізації, мають бути достатнім показником ставлення росіян до мобілізації. У той же час Путін, ймовірно, ще не визначився, коли розпочати непомітну мобілізацію.

Глава Кремля також підписав указ про внесення змін до основ державної культурної політики Росії щодо захисту суспільства від "зовнішніх ідеологічних цінностей і поширення деструктивних і психологічних впливів". У поправці йдеться про те, що Кремль вводить нові заходи щодо захисту російської мови проти багатьох "недружніх держав" і організацій, які прагнуть підірвати "культурний суверенітет" Росії.

"Путін, ймовірно, використовує цей указ, щоб ще більше запровадити цензуру на західні ЗМІ та підвищити внутрішню підтримку російських військових зусиль", – резюмували аналітики.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні