У Луцьку попрощалися із загиблими Героями. ФОТО

0
У Луцьку попрощалися із загиблими Героями. ФОТО
Жителі Луцької територіальної громади провели в останню дорогу двох полеглих на війні захисників України. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі відспівали Олександра Нагорного та Івана Гнатенка.

До спільної молитви за упокій душ спочилих воїнів у п'ятницю, 27 січня долучилося духовенство, родини, бойові побратими, небайдужі громадяни. Про це повідомили у Луцькій міській раді.

34-річний лучанин Олександр Нагорний був призваний на військову службу по мобілізації 21 травня 2022 року на посаду водія 3-го відділення протитанкових керованих ракет взводу протитанкових керованих ракет до складу військової частини. Загинув 18 січня під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України.

33-річний мешканець села Шепель Луцької міської територіальної громади Іван Гнатенко проходив військову службу за контрактом з 19 червня 2020 року. Загинув 23 січня в районі населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області.

«Ми проводжаємо в останню дорогу двох наших Героїв. Біль втрати стискає наше серце. Тому ми прийшли до храму – щоб цей біль пом’якшити, зменшити його нашою спільною молитвою. Хочу подякувати всім, що підтримуєте родини тих, у кого скорбота на душі найбільша. Немає тепер горя окремо взятої сім’ї чи людини. Є тепер наше луцьке, волинське, українське горе. Втрата найкращих. Але сьогодні ми всі – як один. Ось що означає єдність громади. Коли ми разом – горе набагато менше, коли ми разом – радість подвоюється. І коли ми разом – ніякий ворог не зможе нас здолати», – сказав митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

По завершенню богослужіння домовини з тілами Героїв під звуки дзвонів і солдатської сурми пронесли Театральним майданом. Біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.








Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні