Чому повістки видають на вулицях

0
Чому повістки видають на вулицях
В Україні триває мобілізація, запроваджена з оголошенням воєнного стану. Її не припиняли й про жодні "нові хвилі" не йдеться. Про це розповів керівник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач, передає Gazeta.ua.

"Мобілізація справді триває, але вона була й учора, і позавчора. І почалася вона ще 24 лютого торік", – пояснив він.

Повістки можуть вручати й в громадських місцях.

"Громадяни мають повідомляти територіальні центри комплектування про будь-які зміни в сімейному стані чи стані здоров'я для того, щоб можна було визначити реальну кількість придатних до військової служби", ‒ пояснив головний військовий комісар Львівської області Олександр Тіщенко в коментарі "Львівському порталу".

Він прокоментував наративи про нібито незаконність вручення повісток у громадських місцях і на блокпостах. Як зазначив Тіщенко, громадяни забувають що, окрім прав, вони також мають і обов'язки, одним з яких є захист вітчизни, незалежності й територіальної цілісності України.

Комісар нагадав, що з дня оголошення мобілізації українці були зобов'язані добровільно з'явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соцпідтримки для з'ясування усіх відомостей.

Кожен військовозобов'язаний має повідомляти про будь-які зміни сімейного стану, стану здоров'я, адреси місця проживання, освіти чи місця роботи органу, де вони перебувають на військовому обліку.

До прикладу, якщо в когось народилось троє дітей, відбулися зміни зі станом здоров'ям, чи змінилася адреса – про це повинні знати в територіальних центрах комплектування для розуміння актуальної картини щодо мобілізаційного ресурсу.

"Ми не маємо бігати за кимось, щоб з'ясовувати, які зміни в житті відбулись у кожного військовозобов'язаного. Але ігнорування ними своїх обов'язків, закріплених законодавством, вимушує до проведення заходів з вручення повісток не лише за місцем проживання та роботи громадян, а й у громадських місцях", – зазначив Тіщенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні