Рожеві щоки під час сп’яніння можуть бути ознакою хвороби

0
Рожеві щоки під час сп’яніння можуть бути ознакою хвороби
Вчені попереджають, що люди, у яких червоніють щоки та вуха після прийому алкоголю, можуть мати проблеми із серцево-судинною системою. Про це свідчить новий експеримент науковців Стенфорду, пише НовиниЮ.

Близько 8 відсотків населення планети мають специфічний ефект під час вживання алкоголю – почервоніння обличчя та щік. Причина такого явища переважно генетична, часто пов’язана з наявністю гена ALDH2*2 і трапляється переважно у людей азійської зовнішності. Даний блок ДНК впливає на відсутність у печінці ферменту ALDH2, який відповідає за метаболізм алкоголю.

Дослідники зі Стенфордського університету зробили експеримент на мишах і дізналися, що відбувається з тими тваринами, які мають цей ген. Директор інституту серцево-судинних захворювань, співавтор дослідження Джозеф Ву розповів про результати.

При вживанні алкоголю миші з цим варіантом продемонстрували збільшення розміру судин, збільшення товщини судин та порушення скорочення та розслаблення судин.

Фахівці дійшли висновку, що в кровоносних судинах було запалення, яке обмежувало кровотік і могло призвести до ішемічної хвороби серця, і воно також може бути у людей з таким генним набором.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні