Ця дата ідеально підходить для зняття порчі: прикмети та заборони на 30 січня

0
Ця дата ідеально підходить для зняття порчі: прикмети та заборони на 30 січня
Православне свято 30 січня - день пам'яті Антонія Великого, який жив в III-IV столітті і походив зі знатної благочестивої сім'ї. Батьки виховали його за законами Божими, тому з дитинства Антоній мріяв про духовне життя, пише УНІАН.

Коли йому було 20, батьки померли, сестру він влаштував в інше житло і сам захотів залишити мирське життя.

Почувши голос Христа, що юнак повинен роздати все своє майно і слідувати за Господом, Антоній так і зробив. Поїхав в пустелю і оселився поруч зі старцем, недалеко від річки Ніл. Там багато років провів у пості, молитві та працях.

Через 20 років у Антонія вийшло досягти духовного просвітлення, тоді до нього стали приходити люди: одні хотіли отримати зцілення, порятунок, а інші - залишитися жити під настоятелем преподобного.

Преподобний Антоній 85 років провів на самоті, керуючи скитальцями і допомагаючи їм знайти Господа в своїй душі. Тільки двічі він залишав пустелю, щоб боротися з гоніннями на християн. Помер у 356 році, вважається родоначальником чернечого пустельного життя.

Прикмети 30 січня
сніг йде в цей день - весна настане пізно;
синиці щебечуть голосно з ранку - до похолодання;
Кріт виліз з нори - в травні вдарять холоди;
висять довгі бурульки - рік буде врожайним на коренеплоди.

Що сьогодні не можна робити
Згідно з народними повір'ями, 30 січня ні в якому разі не можна шити, прясти і в'язати - це призведе до хвороб рідних і дітей. Також не рекомендується готувати страви з бобів і сочевиці - накличете біду.

Що можна робити 30 січня
Наші предки вірили, що ця дата ідеально підходить для зняття порчі. Для цього потрібно було провести межу серпом поперек стежки, що веде до будинку. Слов'яни вірили, що таким чином людина "відсікає" пристріт від свого житла.

30 січня господині пекли толокняні колобки, щоб захиститися від нечистої сили. Такою випічкою можна пригостити родичів, знайомих і сусідів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні