В цей день відьми збираються на шабаш: прикмети та заборони на 31 січня

0
В цей день відьми збираються на шабаш: прикмети та заборони на 31 січня
Православне свято 31 січня - день пам'яті преподобних Кирила і Марії, які трепетно ставилися до Божих законів, багато часу присвячували працям, молитві і милосердю, пише УНІАН.

У них був один син Стефан, пізніше Господь дарував їм другого - Варфоломія, а в майбутньому - преподобного Сергія Радонезького. Після його народження з'явився на світ третій син - Петро.

Батьки з дитинства навчали своїх дітей грамоті і церковним канонам, вчили їх бути праведними і благочестивими. Подорослішавши, Стефан і Петро одружилися, а Варфоломій прийняв чернечий постриг з ім'ям Сергій.

Кирило і Марія перед смертю також побажали прийняти чернецтво і вирушили в святу обитель. Там, проживши кілька років в схимі, обтяжені хворобами і старістю, мирно померли в 1337 році.

Прикмети 31 січня
заметіль і хуртовина в цей день - зима буде довгою;
сонце і місяць в колі - гряде похолодання;
почалася відлига - рік буде мізерним на урожай картоплі;
сонячний день - весна настане рано.

Що сьогодні не можна робити
Православна церква вважає, що в цей день відьми збираються на шабаш, а нечиста сила проникає в світ живих. Саме тому не рекомендується лаятися і лихословити, щоб не привернути до себе злих духів. Також не можна пити алкоголь, інакше потойбічні сутності будуть керувати людиною. З тієї ж причини не варто залишати відкритими вхідні двері - злі духи проникнуть в житло.

Що можна робити 31 січня
Наші предки в цей день активно боролися з нечистю, тому православним віруючим рекомендовано почати день з молитви. Ті, хто більше розташований до народних повір'їв, повинні взяти в руки віник і пройтися по квартирі, змахуючи невидиму павутину з кутів стін - саме там, згідно з прикметами, і може причаїтися нечисть.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні