Пенсіонери мають змогу отримати доплати

0
Пенсіонери мають змогу отримати доплати
Названо категорію українських пенсіонерів, які можуть отримати доплату від держави. У Пенсійному фонді України розповіли деталі.

Як відзначили фахівці Пенсійного фонду України, саме пенсіонери віком 70 років можуть отримати додаткові кошти. Про це повідомила пресслужба ПФУ у відповідь на запитання читача.

Таким чином, пенсіонерам віком від 70 до 75 років надбавку у сумі 300 гривень встановлено з 1 жовтня 2022 року, відзначили в держустанові.

У ПФУ пояснюють, що людям, яким виповниться 70 років після 1 жовтня, щомісячна компенсаційна виплата встановлюватиметься з дати досягнення такого віку.

Там наводять конкретний приклад. Тобто, якщо пенсіонеру 70 років виповнилося 15 січня, то першу доплату він отримає не в повному обсязі, а за половину місяця. Водночас вже наступного місяця буде виплачено всі 300 гривень.

Але це ще не все. Адже при досягненні 75 років українцям належить вже інша сума доплати. Хм виплатять 400 гривень, а після березневої індексації у 2022 році вона становитиме 456 гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні