Українці зможуть оплачувати комуналку з 50% знижкою

0
Українці зможуть оплачувати комуналку з 50% знижкою
В Україні деякі громадяни можуть розраховувати на знижку на 50% на оплату комунальних послуг. Це стосується вдів загиблих військовослужбовців, повідомили в пресслужбі Пенсійного фонду України (ПФУ).

Пільги українкам надаються на основі статті 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту" на такі послуги:

з управління багатоквартирним будинком;
щодо постачання та розподілу природного газу, електричної і теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;
на оплату абонентського обслуговування для споживачів за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, у якому створено об'єднання співвласників, житлово-будівельний (житловий) кооператив і витрати на комунальні послуги в такому будинку;
на купівлю твердого палива та зрідженого газу.

Як розраховуються пільги
У Пенсійному фонді зазначили, що під час розраховування плати за опалення та користування житлом площа, на яку надається знижка, становить 21 кв.м на кожну особу, яка постійно проживає в житловому приміщенні (будинку) та має право на знижку плати, й додатково 10,5 кв.м на сім'ю.

"Якщо дружина непрацездатна та проживає в сім'ї, що складається тільки з непрацездатних осіб, 50-відсоткова знижка за користування газом для опалення житла надається на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв.м на кожну особу, яка має право на знижку) оплати та 2 кв.м на сім'ю)", — додали в ПФУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні