--> На що рф хоче обміняти знесені пам'ятники | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На що рф хоче обміняти знесені пам'ятники

0
На що рф хоче обміняти знесені пам'ятники
Меру Дніпра Борису Філатову надійшла пропозиція від адміністрації селища Кремьонки в Калузької області про обмін пам'ятників на дрова. Про це повідомив сам Філатов.

Градоначальнику запропонували обміняти знесені у Дніпрі пам'ятники Ломоносову, Горькому та Пушкіну. Натомість росіяни готові надати дрова, щоправда, лише «для цивільного населення України». При цьому у Кремьонках наголошують, що «зацікавлені у придбанні пам'ятників Дніпропетровська».

«Наше місто та жителі зацікавлені у придбанні цих пам'ятників. Вони є свідками своїх епох і можуть розповісти поколінням, що підростають, про їхню історію, тим самим пробудити національну самосвідомість, любов до своєї батьківщини, повагу до її історії та культури», – йдеться у листі. Підписався під листом «голова міського поселення міста Кремьонкі» Сергій Гусєв. На жаль, він не уточнив, хто саме – місто, його мешканці чи пам'ятники є свідками своїх епох.

За дорученням Філатова Гусєву відповів секретар міськради Олександр Санжара.

«З листа вбачається, що адміністрація у вашій особі трохи застрягла в минулому, оскільки так часто згадуваного вами міста Дніпропетровськ вже не існує років як вісім. Але щоб нам було комфортніше спілкуватися, ми можемо звертатися до вас як до старости власницького села або голови робочого селища, яким Кремьонки були зовсім недавно. Майже впевнений, що новина про скасування кріпосного права також досягла ваших околиць. Лист надійшов до нас електронною поштою, тому просимо прийняти щирі привітання з тим, що у ваше робоче селище дотягнули інтернет», – зазначив він.

Дніпро в особі влади міста розлучитися готове лише з однією «пам'яткою культури».

«Інформація про знесення пам'ятників не зовсім відповідає дійсності. Насправді вони передані на зберігання до вирішення питання про їхній статус як культурної спадщини населення України. Але, з урахуванням того, що пам'ятник Горькому важливий кожному мешканцю міста і отримав народну назву »Горький на унітазі«, ми готові розпочати переговори при курсі не менше однієї тисячі кілограмів дров за кожен кілограм статуї Горького. Унітаз же можна вважати за курсом не нижче одного кіло до 1,5 тис. кілограмів, оскільки ми з вами разом розуміємо, яку цінність представляють унітази для кожного росіянина. Радимо якнайшвидше погодитися на наші умови, оскільки за кожен тиждень тяганини з ухваленням рішення Горькому планується відпилювати палець. Також готові розглянути варіанти обміну Горького без унітаза або унітаза без Горького, залежно від того, яка саме частина пам'ятника буде краще здатна »пробудити національну самосвідомість, любов до своєї батьківщини, повагу до її історії та культури« у вашого муніципального новоутворення», – відповіла влада міста.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні