--> На річці під лід провалилась вагітна жінка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На річці під лід провалилась вагітна жінка

0
На річці під лід провалилась вагітна жінка
Третього лютого у Бердичеві на річці Гнилоп'ять врятували вагітну жінку, яка провалилася під лід. Про це Суспільному розповів пресофіцер Головного управління ДСНС України у Житомирській області Павло Франчук.

За його словами, о 20:05 до Служби порятунку "101" від фахівців Бердичівської міської комунальної аварійно-рятувальної служби на воді надійшло повідомлення про те, що у Бердичеві на річці Гнилоп'ять під кригу провалилася людина.

"Ввечері третього лютого рятувальники почули гучні крики про допомогу, – розповідає Павло Франчук. – Вони зорієнтувалися, що крики лунають з іншого берега на відстані близько 1,5 кілометра. Тож фахівці вирушили до місця, звідки можна було найближче дістатися до льодового пролому. Там у проломі знесилено борсалася жінка та благала про допомогу. Лід на річці дуже тонкий, місцями взагалі відсутній – суцільна вода. Один із рятувальників повзком 35 метрів підбирався до потопаючої. Верхній одяг на ній увібрав у себе воду та тягнув потерпілу на дно. Жінці кидали рятувальне коло, але вхопитися за нього вона не змогла. Тривалий час рятувальнику не вдавалося витягнути її з пролому, бо лід настільки тонкий, що не було можливості спертися на нього для опори. Увесь час рятувальної операції він утримував постраждалу на поверхні води, розмовляв з нею та підбадьорював, аби вона не втратила свідомість".

А тим часом, обв'язавшись мотузкою, з рятувальним колом на допомогу підповз інший рятувальник.

"Крига тріскотіла та продавлювалася під ним, однак він ризикнув впертися коліньми у край пролому, вхопив потопаючу за ремінь та зрештою дістав її з води на уцілілу кригу. Жінку обв'язали рятувальною мотузкою і підтягували її до берега. Допомагали у цьому чоловіки, які стали випадковими очевидцями пригоди", – каже Павло Франчук.

Вже на березі бійці ДСНС допомогли на ношах транспортувати врятовану до автомобіля швидкої допомоги. Постраждалій надали медичну допомогу на відвезли до лікарні. Жінку госпіталізували до реанімаційного відділення Бердичівської центральної міської лікарні із попереднім діагнозом: загальне переохолодження організму. Орієнтовно вона могла перебувати у воді близько години.

Павло Франчук каже, що за останньою інформацією, стан 37-річної врятованої стабільний. Як з'ясувалося, жінка перебуває на сьомому місяці вагітності, з дитиною все добре.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні