--> Стало відомо, скільки російських військових перебуває на території Білорусі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стало відомо, скільки російських військових перебуває на території Білорусі

0
Стало відомо, скільки російських військових перебуває на території Білорусі
Повторний наступ російських військ з території Білорусі малоймовірний, загрози наразі немає. Прикордонники не спостерігають ударних угруповань ворога, які могли би розпочати вторгнення до України. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Главком.

Демченко підкреслив, що ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається повністю контрольованою.

«Ми не відмічаємо наявності на території Білорусі ударних угруповань ворога, які були б готові здійснити повторне вторгнення на територію України. Проте на території Білорусі є російські військові, за нашою інформацією, це близько 9 000 військовослужбовців. Але ця цифра дещо менша, яка була раніше. РФ використовує територію Білорусі як полігон для навчання свої військових. І, власне, ті підрозділи, які пройшли підготовку були перекинуті назад до Росії і заведені нові підрозділи», – розповів речник ДПСУ.

Однак Демченко наголосив, що Україна готується до реагування на загрозу у разі зміни ситуації.

«Ворога не можна недооцінювати і ми мусимо бути готові до будь-якої ситуації, тому відбувається укріплення як по лінії кордону, так і в прикордонних областях», – резюмував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні