В Україні ще більше впадуть ціни на пальне

0
В Україні ще більше впадуть ціни на пальне
З 5 лютого набули чинності санкційні обмеження на російські нафтопродукти. Попри деякі панічні настрої щодо можливого підняття ціни, вартість пального навпаки почала знижуватись й експерти прогнозують продовження подібної тенденції, пише 24 канал.

Ціна пального знижуватиметься
Директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн зауважує, що українські мережі створили рекордні запаси навіть у порівнянні із довоєнними періодами. Тож наразі на ринку пального не відбудеться ані зростання цін, ані дефіциту.

У ключових мереж бензину та дизпального мінімум на місяць продажів, при тому що поточні постачання йдуть теж із перевищенням за потребу. Ціни в окремих мережах впали за місяць на 10%. Сьогодні вже бачу, що є потенціал для подальшого зниження, перефразовуючи класика, на 2 – 3 гривні.

Також він додає, що спекулятивні націнки для українських покупців у Європі скоротились за січень вдвічі, що своєю чергою теж індикатор переливу європейського ринку усіма марками пального.

Ціна пального на АЗС в Україні
У 2023 році ціна різного виду пального стабільно знижувалась після несуттєвого зростання ціни у листопаді через панічні настрої на тлі масованих ракетних атак. Також ціна пального зростала наприкінці минулого року через побоювання щодо дефіциту пального через санкції щодо російської нафти та нафтопродуктів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні