--> В Україні може статися потужний землетрус: експерт назвав область | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні може статися потужний землетрус: експерт назвав область

0
В Україні може статися потужний землетрус: експерт назвав область
Україна розташована на північній окраїні сейсмоактивного поясу, на якому стався руйнівний землетрус у Туреччині. Найпотужніші землетруси в Україні можливі на південному заході Одеської області.

Про це розповів заступник директора Інституту геофізики Національної академії наук України Олександр Кендзера в ефірі "24 каналу".

"Землетруси на території України були і будуть у майбутньому. Річ у тім, що ми розташовані фактично на краю того самого поясу, в якому відбулися землетруси в Туреччині на кордоні із Сирією. Ми розташовані на північній окраїні цього поясу, а землетруси сталися на південно-західній", - зазначив співбесідник.

Кендзера додав, що сильні землетруси, які відчуваються на нашій території, генерує зона Вранча. За його словами, ця зона фактично належить до того ж сейсмоактивного поясу, який утворився унаслідок того, що євразійська материкова плита, починаючи від Азорських островів через Середземне море, протягується через зону Вранча, досягає Туреччини, Кавказу і проходить далі, де розділяється на два пояси, один з яких прямує на південь, а інший - у бік Камчатки.

Експерт зазначив, що землетруси в Україні та Туреччині - не рідкість, однак вони не були такими руйнівними.

Зазначимо, 6 лютого землетрус був і біля Одеси. Поштовхи магнітудою 4,6 бала відчули в Румунії. Епіцентр – у Вранчі. Як повідомляє Інститут геології та сейсмології Молдови, в республіці о 03:26 також зафіксували землетрус магнітудою 4,5 бала.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні