--> Златоуст'їв вогонь зцілює від хвороб: яке православне свято 9 лютого | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Златоуст'їв вогонь зцілює від хвороб: яке православне свято 9 лютого

0
Златоуст'їв вогонь зцілює від хвороб: яке православне свято 9 лютого
Православне свято 9 лютого - день пам'яті Іоанна Златоуста, який вважається одним з головних Вселенських Святителів разом з Василем Великим і Григорієм Богословом, пише УНІАН.

Святий народився близько 347 року, отримав прекрасну освіту. У 20 років хрестився, через три роки став читцем, а ще пізніше почав навчатися у святих подвижницького способу життя.

У 386 році святий Іоанн був поставлений пресвітером і проповідував Слово Боже. За красномовство люди назвали його Златоустом. Пізніше, після смерті архієпископа Константинопольського Іоанн був поставлений для служіння кафедрі. Всі кошти, зібрані для архієпископа, він витратив на утримання лікарень і готелів для паломників.

Все своє життя Іоанн допомагав нужденним, проповідував християнство і зміцнював віру своїх учнів. Взимку 406 року через хворобу виявився прикутий до ліжка і незабаром помер. Мощі його з часом були перенесені до Константинополя.

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 9 лютого - Златоустів день.

Прикмети 9 лютого
хмари низько пливуть - до сильних холодів;
заметіль в цей день - літо буде родючим;
вікна запітніли - погода зіпсується;
собаки лягають на сніг - скоро прийде хуртовина.

Що сьогодні не можна робити
Православна церква вважає, що мити голову 9 лютого - до хвороб, тому утримайтеся від такої процедури. Ображатися і з'ясовувати стосунки теж не можна. Здійснювати будь-які покупки і робити подарунки не рекомендується - придбаний товар радості не принесе, а з людиною-адресатом презенту ви незабаром посваритеся.

Що можна робити 9 лютого
Наші предки в цей день особливо трепетно ставилися до вогню в печі. Складали тільки сухі поліна, які перед цим заговорювали. Біля вогню збиралася вся сім'я, щоб кожен родич був здоровий і щасливий. Також була традиція підводити до вогню хворих - вважалося, що Златоуст'їв вогонь зцілює від хвороб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні