--> Яким регіонам України загрожує землетрус | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Яким регіонам України загрожує землетрус

0
Яким регіонам України загрожує землетрус
Днями в Туреччині та Сирії руйнівні землетруси забрали життя тисяч людей. Україна знаходиться в зоні Вранча та розташована на північному краї того ж поясу, в якому сталися землетруси в цих двох країнах. Заступник директора Інституту геофізики ім. С. Суботіна НАН України Олександр Кендзьора оцінив, чи загрожує Україні подібне природне явище, передають Патріоти України.

За його словами, рівень сейсмічної небезпеки на території України задається Державними будівельними нормами України, де показано, який рівень небезпеки присутній в різних місцях на території країни. До регіонів з найбільшою сейсмічною небезпекою відноситься південний захід Одеської області та Крим.

"Що стосується інших регіонів, то слід дивитися на карту, про яку я сказав. Щоб дізнатися, який рівень сейсмічної небезпеки в конкретному місці, потрібно взяти державні будівельні норми України будівництва в сейсмічно небезпечних районах", - сказав Кендзьора в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

За словами експерта передбачити землетрус у часі неможливо, але можна передбачити його величину. "І навіть частотний склад тих коливань, що дійдуть до тієї чи іншої площадки знизу і змусять коливатися або саму площадку, або будівлі та споруди, які на ній розміщені", - пояснив Кендзьора.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні