--> 5 цікавих фактів про катастрофу на «Титаніку». ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

5 цікавих фактів про катастрофу на «Титаніку». ФОТО

0
5 цікавих фактів про катастрофу на «Титаніку». ФОТО
15 квітня 1912 року "Титанік" затонув під холодними хвилями Північної Атлантики, забравши з собою 1459 пасажирів. Через 110 років "Титанік" залишається одним з найвідоміших кораблів, що коли-небудь вирушали в плавання, і історія його трагедії продовжує приголомшувати людей у всьому світі.

До Дня святого Валентина, з 9 лютого, на великих екранах показують легендарну історію кохання, яка зародилася на "Титаніку". Оновлену версію стрічки випустять з нагоди її 25-річчя. Проте, перед тим, як ви ще раз переглянете стрічку в кіно, дізнайтеся кілька цікавих фактів, яких, можливо, немає у підручниках історії, пише 24 канал.

Факт 1. Роман Моргана Робертсона
Приблизно за 14 років до того, як затонув "Титанік", письменник Морган Робертсон опублікував свій роман "Марність". Книга розповідає історію Титана, найбільшого корабля з будь-коли побудованих. Корабель вважається "непотоплюваним", але у квітні він стикається з айсбергом і йде під воду. Рятувальних шлюпок не вистачає, і понад половина пасажирів гинуть у Північній Атлантиці. Звучить до остраху знайомо?



Факт 2. Автомобіль за бортом
Єдиним відомим автомобілем на "Титаніку" був Renault CB Coupe de Ville 1912 випуску. Автомобіль був куплений в Європі Вільямом Картером із Брін-Мора, штат Пенсільванія, який повертався з дружиною та двома дітьми до Сполучених Штатів. Картер та його родина пережили катастрофу, але машину досі не витягли з-під уламків.



Факт 3. Найдорожчий квиток
Вартість найдорожчого квитка першого класу до Нью-Йорка на той час становила 4350 доларів.

Факт 4. Температура
Температура айсберга, в який врізався "Титанік", становила 32 градуси за Фаренгейтом. Вода, в яку потрапили пасажири, була 28 градусів. Високий вміст солей у воді запобігло її замерзанню.

Факт 5. Корабель непотоплюваний
У 1911 році журнал Shipbuilder опублікував статтю, в якій йшлося проте, що при зачинених водонепроникних дверях корабель стає "практично непотоплюваним". Цитата була вирвана з контексту та залишилася в історії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні