Кому можуть скасувати пенсії

0
 Кому можуть скасувати пенсії
Наприкінці січня нинішнього року чиновники Мінсоцполітики запропонували тимчасово позбавляти пенсійних виплат окремих громадян або на певний період відмовляти їм у призначенні пенсій. Таке повідомлення було опубліковано на сайті відомства, передають Патріоти України.

В першу чергу, мова йде про осіб, які вчинили кримінальні правопорушення, що загрожують національній безпеці України. Відповідний законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України "Про порядок виплати пенсій особам, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України"" вже опублікований на сайті Мінсоцполітики.

Відповідно до законопроєкту пропонують внести зміни до законодавства та припинити виплату пенсії або не призначати її особі, які відбувають покарання за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених такими статтями КК України:

109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну влади);
110 (посягання на територіальну цілісність);
111 (державна зрада);
частинами 3 і 8 статті 111-1 (колабораціонізм).
Виплата повинна припинятися з дати набрання законної сили обвинувальним вироком суду. Чиновники відзначають, що після відбування покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі за вчинення кримінального правопорушення, яке передбачено вищевказаними статтями, виплата пенсії повинна бути відновлена або вона може бути призначена заново.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні