--> Шахраї оформили на вас кредит, а ви про це не здогадується: як перевірити кредитну історію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Шахраї оформили на вас кредит, а ви про це не здогадується: як перевірити кредитну історію

0
Шахраї оформили на вас кредит, а ви про це не здогадується: як перевірити кредитну історію
Перед тим, як видати кредит, фінансові установи перевіряють кредитну історію потенційного позичальника. Адже саме оцінка кредитної історії є одним із основних факторів під час ухвалення рішення щодо видачі кредиту.

Це можна зробити і самостійно.

Відтак, кредитна історія – це досьє про всі поточні та сплачені кредити позичальника, яке містить інформацію про те, наскільки сумлінно та вчасно погашалась заборгованість. Кредитна історія відображає дисципліну погашення кредитів позичальником та містить інформацію щодо поручительства.

Хто має доступ до кредитної історії?

Власник кредитної історії.
Установи, які мають відповідну згоду від власника.
В Україні зареєстровані сім бюро кредитних історій, з яких активними учасниками ринку нині є п’ять: ПрАТ «Перше всеукраїнське бюро кредитних історій», ТОВ «Бюро кредитних історій «Українське кредитне бюро», ТОВ «Українське бюро кредитних історій», ПрАТ «Міжнародне бюро кредитних історій» та ТОВ «Онлайн бюро кредитних історій».

За законодавством один раз упродовж календарного року записи щодо власних кредитів можна отримати безкоштовно. Усі подальші звернення впродовж року будуть платними.

Ще можна під’єднати SMS-інформування та бути в курсі будь-яких подій щодо кредитної історії. Ця послуга допомагає запобігти випадковим простроченням, захиститись від шахрайства та перевірок кредитної історії без вашої згоди, але вона є платною.

Таким чином можна виявити і факт шахрайства.

Якщо виявилося, що хтось оформив на ваше ім’я кредит, потрібно звернутися з відповідною заявою до правоохоронних органів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні