--> Волиняни намагалися переправити ухилянтів в Польщу за допомогою надувного човна | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волиняни намагалися переправити ухилянтів в Польщу за допомогою надувного човна

0
Волиняни намагалися переправити ухилянтів в Польщу за допомогою надувного човна
Суд виніс вирок трьом мешканцям Волині, які у березні минулого року намагались переправити в Польщу дев'ятьох ухилянтів.

За кожного ухилянта чоловіки брали по 500 доларів, - пише Zaxid.net.

Переправити їх планували на надувному човні через Західний Буг, але за сто метрів від лінії розмежування групу затримали прикордонники. Троє підсудних визнали провину. Двох з них звільнили від основного покарання, призначивши по декілька років іспитового терміну. Однак третій обвинувачений таки отримав чотири роки ув'язнення, бо мав непогашену судимість.

Як йдеться у вироку Шацького райсуду, судили трьох чоловіків: двох уродженців села Грабове Шацької громади та ще одного чоловіка з села Столинські Смоляри Рівненської громади. Вони втрьох намагались провести через українсько-польський кордон дев'ятьох ухилянтів зі східних областей.

Перехід мав відбутись 16 березня минулого року неподалік села Грабове. Цього дня ухилянти прибули до лісу біля цього села і зустрілись з провідниками. Там же вони домовились, що кожен ухилянт заплатить за переправлення по 500 доларів. План був такий: чоловіки мали пройти контрольно-слідову смугу по так званих «кладках», аби не лишити слідів, а тоді переплисти річку Західний Буг на надувному човні. Втім, порушників затримали приблизно за 100 метрів від кордону.

Всі троє обвинувачених в суді визнали провину та пообіцяли, що подібне більше не повториться. Що ж до мотивів вчинку, то чоловіки пояснили, що хотіли заробити грошей, бо ж всі троє перебувають у «тяжкому майновому стані».

Суддя Наталія Жевнєрова визнала обвинувачених винними в порушенні ч.3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через кордон), але двох з них звільнила від основного покарання. Один чоловік отримав три роки умовно, інший – лише два. Втім, третьому підсудному таки призначили чотири роки ув'язнення, оскільки він вже мав непогашену судимість за зберігання наркотиків.

Суд постановив знищити надувний човен з веслами, а гроші, які ухилянти дали своїм провідникам, конфіскують в дохід держави. Вирок поки що не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Відомо, що на ухилянтів ще пісдя затримання склали адмінпротоколи за ч.2 статті 204-1 КУпАП (спроба незаконного перетину кордону), яка передбачає 8,5 тис. грн штрафу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні