Про відомого луцького скульптора Миколу Голованя напишуть книгу. ФОТО

0
Про відомого луцького скульптора Миколу Голованя напишуть книгу. ФОТО
Про почесного громадянина міста Луцька, відомого українського скульптора Миколу Голованя напишуть книгу. Про це розповів автор проекту "Честь маю" голова благодійного фонду "Рідна Волинь" Дмитро Глазунов.

Довідка:
За своє життя відомий майстер Микола Головань створив багато шедеврів. Зокрема, його скульптури розміщені у Луцьку на пішохідній вулиці Лесі Українки та в центральному парку. Але найвідоміша - це архітектурна пам'ятка на березі річки Стир - Будинок скульптора, або як її ще називають "Будинок з химерами". Однак, сам митець не любив цю назву.

Дана споруда прикрашена більш ніж пятьмастами скульптурами різних стилів. Вона постійно приваблює туристів з усього світу.

"Я бачила книги про Бориса Клімчука, В'ячеслава Хурсенко та Василя Простопчука. Тож не випадково довірила написання цієї книги благодійному фонду "Рідна Волинь" під керівництвом Дмитра Глазунова", - розповіла вдова митця Тамара Головань.

"Вірю, що видання книги про Миколу Голованя буде народним проектом, до якого долучиться і громада, і влада, адже його роботи стали не лише окрасою Луцька, але й своєрідною візитівкою міста. А сам скульптор у 2016 році отримав звання Почесного громадянина міста Луцька.

Тож пропоную усім небайдужим долучитися до вшанування пам'яті про нашого славного земляка. А наразі, давайте разом придумаємо назву цієї книги. Усі учасники отримають в подарунок книгу, а ім'я переможця увійде в історію нашого міста разом із книгою і тими пам'ятниками, які Микола Головань залишив нам у спадок.

Свої пропозиції надсилайте на електронну адресу glazunov11@gmail.com", - розповів Дмитро Глазунов.

Людина живе доти, доки живе пам"ять про неї. І це залежить лише від нас.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні