В Україні падає курс долара: що сталося

0
В Україні падає курс долара: що сталося
Минулого тижня курс готівкової гривні до долара США зміцнився ще більше, хоча і залишається на рівні близько 40 грн/дол, пише УНІАН.

"Готівковий курс у десяти найбільших роздрібних банках ще більше посилився минулого тижня, але удвічі меншим темпом, ніж за попередній тиждень. Водночас НБУ зменшив інтервенції на міжбанківському ринку до 679 млн дол.",- говориться у фінансовому тижневику інвестгрупи ICU.

Аналітики компанії зазначають, що динаміка купівлі валюти населенням залишається у звичних межах і наразі не має впливу на готівковий курс. Частина операцій поступово зміщується з готівкового в безготівковий сегмент, вочевидь для розміщення купленої валюти на депозитах.

"Дефіцит на міжбанківському ринку залишається в передбачуваних обсягах і повністю покривається інтервенціями НБУ. Зменшенню інтервенцій минулого тижня посприяла краща збалансованість попиту та пропозиції серед клієнтів банків, які у вівторок продавали більше валюти, ніж купували, а у четвер їхні операції маже збалансувалися", - повідомили у ICU.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні