Волиняни на колінах зустріли загиблого прикордонника. ФОТО

0
Волиняни на колінах зустріли загиблого прикордонника. ФОТО
У Дубівській громаді Ковельського району попрощалися із Героєм Андрієм Кепенко, який загинув у бою за Бахмут.

Героя поховали у вівторок, 14 лютого, пише ВСН.

Інспектор прикордонної служби третьої групи танкових протитанкових гранатометів протитанкової прикордонної застави другого відділу прикордонної служби прикордонної комендатури швидкого реагування сьомого прикордонного загону військовослужбовець, житель села Секунь Андрій Кепенко загинув 7 лютого у бою за Бахмут.

Коли почалося повномасштабне вторгнення Андрій, отримавши мобілізаційну повістку, яку він сам випросив, став до лав Збройних Сил України, як і рідні його брати Іван та Богдан, аби захищати Батьківщину.

Зі слів побратимів: «Андрій з позивним «Кекс» мав золоті руки, і був кращим у справі по ремонту техніки, а ще дуже мотивованим, відданим військовій справі бійцем, хорошим товаришем, доброю і світлою людиною».

«Жителі Дубівської громади часто бачили світлини Андрія у пабліках фото - звітів наших водіїв – волонтерів, адже домашні смаколики із рідного села та громади, загалом, частенько доправляли на позиції, де ніс службу наш воїн. На жаль, сьогоднішні світлини Андрія сумні і жалобні, вони останні в його, такій ще молодій, але обірваній війною, долі. Кажуть, що найтемніша ніч завжди перед світанком, Андрій Кепенко - один з тих, хто нам цей світанок наблизив ціною власного життя», - пишуть у громаді.

14 лютого прикордонник Андрій Кепенко назавжди повернувся додому, аби віднайти місце свого вічного спочинку. Родина зустрічала свого сина, брата, чоловіка і татка, Дубівська громада зустрічала свого Героя: на колінах, у щирій скорботі, гіркими сльозами та вдячністю за мужність, жертовність, героїзм. Односельчани, друзі, мешканці громади, представники місцевої влади, військовослужбовці, побратими та вдячні земляки прийшли віддати останню данину пам'яті воїну, чиє життя обірвала війна.

У місцевому Свято-Михайлівському храмі протоієрей отець Анатолій звершив заупокійне богослужіння, під час якого лунали спільні молитви за спокій душі загиблого сина України. Під синьо-жовтими стягами побратими пронесли Героя до місця земного спочинку.













Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні