Чому Путін наслідує Гітлера

0
Чому Путін наслідує Гітлера
Нинішня російська риторика дуже нагадує ідеологію нацистської Німеччини.

Імперська риторика російського диктатора Володимира Путіна копіює риторику нацистського тирана Адольфа Гітлера під час Другої світової війни. З такою думкою виступив співробітник Гуверівського інституту Стенфордського університету Йозеф Йоффе під час включення на Kyiv Jewish Forum.

"Ідея про те, що Росія там, де говорять російською, нагадує мені Адольфа Гітлера, який казав, що Німеччина там, де живуть німці. Німеччина там, де німці — це рецепт імперіалізму", — заявив Йозеф Йоффе в рамках дискусійної панелі "Україна як Ізраїль".

Французький філософ, письменник та кінорежисер Бернар-Анрі Леві погодився з тезою спікера і назвав поведінку російського диктатора лінгвістичним націоналізмом.

"Це неймовірний випадок історичного ревізіонізму. Як відомо, путінська пропаганда стверджує, що київське коріння є доказом приналежності України до Росії, що є абсолютно безглуздим. Все якраз навпаки. Україна, насправді, була відправною точкою. Вона була джерелом самої Росії. І очевидно, що українська нація давніша за російську", — додав Леві, який провів місяці на фронті в Україні.

Він також заявив, що війна викликала в українців сильне національне самоусвідомлення.

"Я знаю, що вони переможуть. Чому? Тому що, як і Ізраїль, вони захищають дві речі. Вони захищають свою батьківщину і водночас захищають свої цінності", — зазначив Бернар-Анрі Леві.

Зі свого боку, генеральний директор Американського Єврейського комітету в Європі Сімон Родан-Бензакен наголосила, що захист демократичних цінностей нерозривно зв’язує Україну та ЄС.

"Саме тому Україна буде частиною Європейського Союзу, тому що це нерозривно пов'язано не тільки з нашим майбутнім і з самим континентом, але й з самою ідеєю того, хто ми є", — сказала Родан-Бензакен.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні