В Україні навесні зміняться тарифи на комуналку

3
В Україні навесні зміняться тарифи на комуналку
В Україні запровадили мораторій на підвищення цін на комунальні послуги до кінця воєнного стану, однак уряд може переглянути деякі тарифи вже після завершення опалювального сезону, пише Апостроф.

Про це повідомив голова Національної комісії, який здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський.

Як тільки завершиться опалювальний сезон, тарифи на комунальні послуги можуть бути переглянуті, оскільки підвищення цін на комуналку уможливить збільшення зарплат енергетикам й іншим працівникам критичної інфраструктури, а також дасть змогу проводити аварійні відновлювальні роботи.

Уже в кінці 2022 року НКРЕКП планувала підвищити тариф на водопостачання та водовідведення, однак це рішення відклали на доопрацювання.

Тим часом можуть підвищити ціни й на природний газ, адже, за словами голови податкового комітету Данила Гетьманцева, нинішні ціни невиправдано низькі.

Водночас планується перегляд тарифу на вивіз сміття, наприклад, у багатьох містах України ціни на послуги вивозу сміття вже зросли (в Одесі цей тариф підвищили на 50%).

Як зауважив енеретичний експерт Юрій Корольчук, підвищення тарифів навесні неминуче, тому що чинні ціни знищують підприємства Центренерго, Теплокомуненерго, атомну генерацію. Усю різницю між ринковою ціною на комунальні послуги й тарифами для населення покриває держава.

"Зараз це питання стоїть дуже гостро, і навіть дивно, що його згадують ніби мимохідь і суцільними натяками. Як тільки в інформаційному полі хтось акуратно торкається теми підвищення тарифів, опоненти одразу нагадують про позицію Зеленського, який обіцяв, що на період воєнного стану тарифи будуть заморожені. Тим часом, наскільки я знаю, це питання порушується на всіх переговорах", – сказав Корольчук у коментарі KP.UA.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
підвищіть спочатку мізерні пенсії та зарплати
Відповісти
"підвищення цін на комуналку уможливить збільшення зарплат енергетикам й іншим працівникам критичної інфраструктури" так в них і так неслабенькі зряплати
Відповісти
"в Одесі цей тариф підвищили на 50%" так в Одесі один привоз продукує більше сміття чим весь шлюцьк. про 7-й кілометр взагалі мовчу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні