Стало відомо, скільки осіб з однієї сім'ї можуть мобілізувати на війну

1
Стало відомо, скільки осіб з однієї сім'ї можуть мобілізувати на війну
Перелік осіб, які підлягають мобілізації, визначений Законом України «Про військовий обов'язок та військову службу». В законі немає уточнень щодо кількості членів сім'ї, яких можуть призвати, пише ТСН.

Як зазначає юрист Ростилав Кравець, мобілізувати на військову службу теоретично можуть всіх членів сім'ї – чоловіка, дружину, повнолітніх дітей, але на практиці подібних випадків не траплялося. Хоча є виняток.

У ЦПД пояснюють, що ухваленими законопроєктами №7481 та №7352 розширено перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації та мають право на відстрочку від неї. У випадку мобілізації заборонено призивати близьких родичів людини, яка загинула на фронті чи вважається зниклою безвісти.

До осіб, які не можуть бути мобілізованими, належать жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або зникли безвісти.

Ще один виняток стосується сім’ї, в якій виховують неповнолітніх дітей. Відповідно до ст. 2 Закону, якщо хтось з сім'ї перебуває на службі, то той, хто доглядає за дитиною, не може бути мобілізованим, щоб не залишити дитину без батьківської опіки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Син має повних 19 років,його батько несе службу з 02 03 22 року.Чи мають право мобелізувати сина так як він студент
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні