Українців попередили про нову шахрайську схему

0
Українців попередили про нову шахрайську схему
Українцям почали надходити нові шахрайські повідомлення із пропозицією вигідної роботи. Злочинці, маскуючись під відомі світові бренди, намагаються виманити гроші у громадян.

Про це повідомляє журналістка і ведуча шоу "Аферисти у сітях" Єлєна-Крістіна Лебідь на своїй сторінці в Instagram.

Як діє ця шахрайська схема
"Щойно отримала смс-розсилку від аферистів. Будьте уважні! Це "розвод". При переході на Telegram почнуть розповідати, що жодних вкладень не потрібно, але щоб зареєструватися на сайті вакансій/ конкретного роботодавця/ конкретної фірми (варіантів - мільйон) потрібно, оплатити преміум-акаунт", - пише журналістка.

У результаті, навіть не помітивши, можна сплатити 2000 грн за те, що ви начебто зможете працювати вже сьогодні.

"Подібні смс можуть приходити і від псевдо Rozetka, Aliexpress, еBay, Amazon, 6pm. Шахраї користуються іменами великих відомих брендів, розуміючи, що на відоме ім'я - клюнуть. Не ведіться", - застерігає Лебідь.

Як вберегтись від подібного обману
Експерти радять взагалі не переходити за посиланнями, які вам надходять із невідомих номерів чи навіть від ваших друзів та колег. Не рідко акаунти у соцмережах зламують і масово відправляють повідомлення підписникам людини.

Іноді текст шахрайського повідомлення може містити інформацію типу "проголосуйте за мене на цьому конкурсі" або "щоб отримати допомогу від Європейського союзу, подайте свої дані у відповідній графі".

Попри те, що кіберполіція активно працює, аби виявити завчасно такі схеми та запобігати злочинам, все одно немало українців стають жертвами шахраї. У суді вкрай важко довести їхню провину.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні