За торгівлю гуманітарною допомогою в Луцьку судять волонтерку

2
За торгівлю гуманітарною допомогою в Луцьку судять волонтерку
На лаві підсудних – волонтерка, яку підозрюють в торгівлі гуманітарною допомогою. Сама ж жінка назвала цю справу сфабрикованою. Тепер встановлювати істину будуть в стінах Луцького міськрайонного суду.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», пише Конкурент.

Нагадаємо, лучанка Ольга Косован відповідала в благодійному фонді «Добра справа» за напрям, що стосувався забезпечення ЗСУ. 20 липня 2022 року працівники департаменту стратегічних розслідувань повідомили, що викрили цю жінку на реалізації товару за майже 600 тисяч гривень. За таку суму лучанка намагалася продати 54 бронежилети, 25 комплектів бронеплит та 50 пар військових берців, а також так звані «розгрузки».

На складах фонду провели тоді обшуки, а тим часом директор «Доброї справи» Юрій Слива та Ольга Косован прокоментували скандал.

Через місяць після обшуків Ользі повідомили про підозру, а згодом взяли під домашній арешт. І тепер справа дійшла до суду. Втім прокурор клопотав про відкладення засідання у зв’язку з тим, що матеріали справи одержав лише за 20 хвилин перед судом. Мовляв, йому потрібен тиждень часу, аби ознайомитись з цією справою.

Одначе адвокат волонтерки назвав ці прохання зловживанням процесуальними правами з боку прокурорів. Тож захисник наполягав на тому, аби в судовому засіданні розглянули їх клопотання про витребування доказів. Однак суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш зауважив: оскільки справа є суспільно значимою, і аби забезпечити рівність сторін, прокурор має належним чином ознайомитись з матеріалами.

Так право про обвинувачення волонтерки в торгівлі гумдопомогою продовжать розглядати вже другого березня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нікого не посадили
Відповісти
Дівчину, що розставляє ноги шкода! Її не посадять, але за її спиною багато хто наживився.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні