--> Коли в Україні переведуть годинники на літній час | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Коли в Україні переведуть годинники на літній час

0
Коли в Україні переведуть годинники на літній час
Переведення годинників в Україні почалося ще 1981 року для економії електроенергії та подовження світлового дня. Сьогодні це вже справжня традиція — двічі на рік переводити стрілки годинників, пише ТСН.

Перехід на літній час 2023 року в Україні
1996 року в Україні на законодавчому рівні закріпили, що на зимовий час українці будуть переходити в останню неділю жовтня о 04:00 ранку, а на літній час — в останню неділю березня о 03:00 ночі.

2023 року це буде 26 березня. Вночі в Україні потрібно буде перевести стрілки годинників на 1 годину вперед.

Після переведення на роботу чи до школи доведеться прокидатися на одну годину раніше, але буде збільшено світловий день, тому процес пробудження проходитиме легше.

Як перевести годинник на літній час, щоб не забути про це
Сьогодні більшість годинників переходять на літній чи зимовий час автоматично. Виробники встановлюють в електронні пристрої переведення часу за заводськими налаштуваннями. Тому практично всі сучасні прилади самі перейдуть на літній час без допомоги людини.

Проте власники механічних годинників повинні налаштувати новий час власноруч. Адже вони не підключені до Мережі.

А щоб не забути перевести годинник, варто встановити собі нагадування на смартфоні. Так ви точно не заплутаєтеся в часі і не запізнетеся на роботу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні