24 лютого можна накликати на свою сім'ю біду: прикмети та заборони на цей день

0
24 лютого можна накликати на свою сім'ю біду: прикмети та заборони на цей день
Завтра, 24 лютого, в православному календарі — день пам’яті священномученика Власія. Жив він у Каппадокії та був відомий як приклад благочестивості й духовності. Став Власій єпископом рідного міста. На цій посаді він відвідував в'язниці та підтримував християн в їхній вірі, пише ТСН.

Тоді правив цими землями імператор Діоклетіан, який був відомий жорстоким ставленням до християн. Почалися тоді гоніння, тому Власій здійснював свою діяльність у печері і там віддавався посту й молитвам. Також займався там тим, що зцілював диких звірів від їхніх ран. Але схопили святого чоловіка воїни імператора і привели на суд.

Не злякався Власій і перед правителем підтвердив, що сповідує християнство. За це його довго та нещадно мучили. Потім стратили разом з юнаками та дівчатами, що були учнями Власія.

На честь святого в народі 24 лютого святкують Власіїв день.

Прикмети 24 лютого
якщо сніжить — скоро прийде весна;
великі замети вказують — навесні буде багато зелені;
цього дня відлига — чекайте на потепління;
на деревах іній — йде похолодання.

Що завтра не можна робити
На Власіїв день заборонено вживати м'ясні продукти, але якщо накриваєте на стіл, його потрібно зробити пишним, щоб весь рік не мати потреби в їжі і грошах. Також із цієї причини наші предки намагалися цього дня добре нагодувати домашню худобу. Не можна ставитися до неї погано, бо можна накликати на свою сім'ю біду.

Що можна робити завтра
В народі святого Власія називали покровителем худоби, тому цього дня починали прибирати у хліві та перевіряли, чи вистачить запасів сіна. Віряни 24 лютого приносили до церкви молоко і коров'яче масло, щоб залишити ці продукти перед іконою мученика.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні