--> Де росіяни можуть сьогодні влаштувати провокації | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де росіяни можуть сьогодні влаштувати провокації

0
Де росіяни можуть сьогодні влаштувати провокації
Росія створює умови для військових операцій "під фальшивим прапором" на кордоні з Чернігівською областю і в Молдові на річницю повномасштабного вторгнення в Україну.

Так вважають експерти Інституту вивчення війни, пише УНІАН.

Аналітики зазначають, що українська розвідка напередодні фіксувала на кордоні в районі Чернігівської області колони російської техніки без розпізнавальних знаків і з окупантами у формі, схожій на "піксель" ЗСУ.

Цією провокацією Росія спробує примусити Білорусь вступити у війну проти України або скувати сили ЗСУ у вказаній ділянці фронту, щоб послабити оборону на сході, пояснюють експерти.

Крім того, Інститут вивчення війни не виключає провокацій в окупованому Придністров'ї. Напередодні Міноборони РФ звинуватило Україну у нібито підготовці вторгнення в Молдову, цим Кремль намагався спотворити слова Зеленського, який запропонував військову допомогу Майї Санду в боротьбі з окупантами.

Разом з тим в ISW вважають, що РФ не буде безпосередньо атакувати Молдову, оскільки для цього у Москви немає військового потенціалу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні