--> Українцям вже з 1 березня піднімуть пенсії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українцям вже з 1 березня піднімуть пенсії

0
Українцям вже з 1 березня піднімуть пенсії
Навіть попри війну в Україні в березні відбудеться щорічна індексація пенсій та інших соціальних виплат, проте деяким категоріям пенсіонерів підвищення чекати не варто.

Кого це стосується, розповів перший заступник голови комітету із соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк, інформує Громадське радіо.

"Не отримають поки що підвищення пенсіонери військові, ті, які отримують наукову пенсію та пенсіонери-держслужбовці. Зараз триває дискусія, але саме ці категорії громадян користуються спеціальними законами, де не передбачено проведення індексації", - пояснив він.

Водночас за його словами, підвищення отримають громадяни, які користуються законом про загальнодержавне пенсійне страхування та отримують пенсію за віком, мінімальну пенсію, особи з інвалідністю, пенсіонери-ліквідатори аварій на ЧАЕС.

Цимбалюк також розповів, що у 2023 році у бюджеті дали право регулювати ці виплати за наявності коштів.

"Йдеться десь про приблизно 7,5 млн пенсіонерів. Це велика кількість. Ухвалене рішення дозволяє вчасно Пенсійному фонду провести професійний перерахунок, щоб за березень пенсіонери отримали підвищену пенсію", - пояснив він.

При цьому перерахунок пенсій проводитиметься для кожної людини індивідуально, враховуючи стаж та середню зарплату, за якої людина вийшла на пенсію.

"У деяких буде розчарування, коли отримає підвищену пенсію на 200 грн, а деякі на 500-600. Це невеликі кошти для громадян, а загалом по державі велика сума. Враховуватиметься стаж, у якому році людина оформила пенсію", - підсумував він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні