--> 5 молитов, які обов'язково потрібно читати у піст перед Великоднем | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

5 молитов, які обов'язково потрібно читати у піст перед Великоднем

0
5 молитов, які обов'язково потрібно читати у піст перед Великоднем
У православних почався Великий піст 2023, який триватиме до 15 квітня. Це дуже важливий період, який допомагає нам духовно очиститися і з чистою душею відзначити Великдень.

Під час посту важливо не тільки утримуватися від тваринної їжі, а й регулярно молитися. Якщо ви відчуваєте, що не зможете молитися кожен день - почніть з малого. Спробуйте прочитати молитву хоча б кілька разів, пише УНІАН.

Ранкова молитва під час Великого посту
У Великий піст щоранку починають з молитви. З цією молитвою буде легше дотримуватися посту протягом дня.

Господи Боже, будь же милостивий до мене грішного. Очисти душу мою від гріхів, визволи мене від злих помислів. Захисти мене від ворогів і від їхніх злодіянь. Вірю я в щедрість і доброту Твою, що даруєш ти нам. Слава Тобі, Боже. Амінь!

Вечірня молитва під час Великого посту
Молитвою в піст не тільки починають, а й завершують день. Цю молитву бажано вимовляти щовечора перед сном.

Господь Бог, Творець всього живого на землі і цар Небесний, прости ж мене за гріхи, вчинені мною за день словом чи ділом. Навіть уві сні я, раб(а) Божий (а), не втрачаю віру в тебе. Вірю, що позбавиш Ти мене від гріхів та очистиш душу мою. Кожен день сподіваюсь я на захист Твій. Почуй же молитву мою, відповідай на прохання мої. Амінь

Молитва ангелу-хранителю
Якщо вам важко дотримуватися посту або у вас виникли життєві проблеми - зверніться за допомогою до ангела хранителя. Це має бути святий з таким же ім'ям, як у вас.

Ангел Хранитель, захисник душі моєї і тіла мого. Якщо ж я згрішив в цей день, визволи мене від гріхів. Не дай Господу Богу розгніватися на мене. Помолися за мене, раба(у) Божого (у) (ім'я), перед Господом Богом, попроси його про відпущення гріхів моїх і захисти мене від скоєння зла. Амінь.

Молитва про прощення гріхів
Під час Великого посту кожен віруючий повинен покаятися в гріхах, адже без цього неможливо духовно очиститися. Молитву обов'язково варто прочитати хоча б раз, але бажано робити це кожен день.

Звертаюся я, раб(а) Божий(ія) (ім'я), до Тебе, Господь, і від щирого серця прошу тебе пробачити гріхи мої. Змилуйся наді мною, цар Небесний, визволи мене від душевних мук і самокатування. До Тебе ж я звернуся, Син Божий. Помер ти за гріхи наші і воскрес ти, щоб жити вічно. Сподіваюся я на допомогу Твою і прошу благословити мене. Назавжди Ти Спаситель мій. Амінь!

Молитва Єфрема Сирина в Великий піст
Це головна молитва Великого посту. Її читають в будні дні. Вона допомагає очиститися від гріхів, покаятися, захиститися від недоброзичливців.

Господь Бог, владика днів моїх. Дух бездіяльності, смутку, самолюбства не допускай до мене. Дух розсудливості і покірності, любові і терпіння подаруй же мені, рабу(Е) твоєму(їй) (ім'я). Господи Боже, покарай мене за гріхи мої, але не карай за них ближнього мого. Амінь!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні