Українці зможуть зареєструвати шлюби онлайн

0
Українці зможуть зареєструвати шлюби онлайн
Уряд України значно прискорив процедуру реєстрації шлюбу для українців: тепер замість довготривалого заповнення паперових заяв та походів до ДРАЦСу, українці можуть подати відповідну заявку через «Дію». Про це повідомили у Мінцифрі.

Зазначається, що після оформлення заяви обраний ДРАЦС також надсилатиме користувачам на електронну пошту деталі щодо церемонії. Загалом процес оформлення має тривати не більше 15 хвилин.

У відомстві додали, що послуга реалізується Мінцифрою спільно з Міністерством юстиції України за підтримки Європейського Союзу в межах проєкту EU4DigitalUA.

Віцепрем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці в Telegram розказав, що тепер оформлення шлюбу займе в українців не довше 10 хвилин.

«На порталі обираєте місце, час формат та зал, де плануєте провести церемонію. ДРАЦС надішле на електронну пошту відповідь та деталі церемонії. Далі вам треба лише не забути з‘явитися у ДРАЦС у день одруження», – пояснив міністр.

Менше бюрократії – більше кохання, надихнув українців Федоров та поширив лінк-посилання на реєстрацію шлюбу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні