Українців попередили про землетруси: де можуть бути

0
Українців попередили про землетруси: де можуть бути
Директор Інституту геофізики НАН Олександр Кендзера вважає, що в Україні теж є небезпечні місця, де можливі сильні землетруси, пише ТСН.

Експерт наголосив, що в Україні є спеціальні карти, на яких позначені райони ймовірних землетрусів. На цих територіях заборонено споруджувати будинки, мости та інші будівлі.

"Інформація про те, де можуть бути сильніші за 3,3 бала землетруси, показані на картах сейсмічного районування території України. Виділено зони, в яких за останні 100 років могли відбуватися землетруси певної інтенсивності. Якщо подивитися на карту, то можна побачити, що у Києві максимальні землетруси на ґрунтах 3-ї категорії за сейсмічними властивостями проявлялися як семибальні. В Україні існують норми, за якими треба будувати в сейсмічних зонах будинки, мости в такому вигляді, щоб вони не руйнувалися при заданих землетрусах. Очевидно, що великої шкоди ті землетруси, що відбуваються на нашій території, не приносять", - попередив сейсмолог.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні