--> У небі над Україною з'явилися яскраві точки: люди налякані. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У небі над Україною з'явилися яскраві точки: люди налякані. ФОТО

7
У небі над Україною з'явилися яскраві точки: люди налякані. ФОТО
Киян налякали незвичні яскраві точки в небі, які світяться в нічний час. Мешканці столиці спочатку писали, що це якійсь літальні апарати пов’язані з війною, а пізніше з’ясувалося, що явище в небі немає ніякого стосунку до авіації чи дронів.

Це доволі рідкісна астрономічна подія – «парад планет» через зближення Венери та Юпітера, пише ТСН.

«Лякатися цих точок в небі не варто. Це дві яскраві планети Юпітер та Венера, яких зараз дуже добре видно на західній частині неба над Києвом. Це своєрідний парад планет. Максимальне зближення між Юпітером та Венерою буде спостерігатися сьогодні і завтра, якщо, звичайно, на небі не буде хмар. Юпітер поступово переміщується на захід, а Венера піднімається вгору. Завтра вони будуть на мінімальній відстані одне від одного», - розповів сайту ТСН.ua Микола Чепурний, астроном-аматор, член правління київського клубу любителів астрономії «Астрополіс».

Експерт додає, що планети рухаються досить повільно. І спостерігати їх близькість одне від одного можна буде ще два тижні.

«В цьому немає ніяких символів кінця світу, та іншого, що пишуть в соціальних мережах. Просто Венера – сама яскрава планета в нашій системі, а Юпітер другий по яскравості. Коли вони йдуть на зближення, то привертають до себе багато уваги. Але це абсолютно ординарне небесне явище. Науковці знають, що це лише візуальне або просторове явище. Адже, насправді, планети Венера та Юпітер знаходяться дуже далеко одна від одної», - пояснює Микола Чепурний.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А, та то є і у європі я таке бачу, це може тривати місяць.
Відповісти
Ці зірки я вже 3 роки помятаю, колись вони буди тускліші.
Кому цікаво понаблюдати за ними, то вони щей і мерцають і гаснуть на очах як це пояснити?
Відповісти
Може ви не ті "зірки" спостерігаєте? Я весь літній і осінній час минулого року спостерігав за червоними "зірками", які видно тільки вночі, вони мерехтять, змінюють яскравість, хаотично рухаються на коротку відстань і разом з тим плавніше повільно переміщуються на більш далелекі відстані, але завжди в одній і тій самій області висять. Раніше їх не помічав... може тому що в небо не дивився
Відповісти
Люди - дебіли.
Астрономію ніхто не вчив...
Відповісти
А ХТОЖ ТИ ТОДІ?? ЗАПИТАВ ПРОХОЖИЙ, І ЗРАЗУ ВІДПОВІВ, ТИ ДААЖДИ ДЕБІЛ,
Відповісти
Сам такий цого облажаєш
Відповісти
Не переживайте, это инопланетяне спешат к нам на помощь! Я с ними созванивался.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні