--> Священник УПЦ МП не дозволив відспівати загиблого військового у церкві. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Священник УПЦ МП не дозволив відспівати загиблого військового у церкві. ВІДЕО

4
Священник УПЦ МП не дозволив відспівати загиблого військового у церкві. ВІДЕО
Тіло загиблого на війні воїна Василя Катана не впустили до храму у селі Задубрівці колишнього Заставнівського району на Буковині.

Про це розповів священник ПЦУ Роман Грищук у фейсбуці, пише Еспресо.Захід.

Відтак воїна довелося відспівувати на подвір'ї храму.

«Знову похорон Героя. Воїн Василь Катан родом із Багринівки колишнього Глибоцького району. Жив у Задубрівці Заставнівського. Сам виявив бажання захищати Україну. Побачив автобус, що віз військових на війну, зупинив, і попросився з ними! Сказав: «Я теж хочу захищати свою Україну!». Тіло воїна не пустили до храму! Відспівувати довелося під храмом! Бо надто багато зібралося патріотів. «Батюшка» Віталій Дуров запереживав, що надто багато зібралося патріотів і можуть занести тіло воїна, а його «тєлєса» викинуть разом із Московським Патріархатом із храму!» - написав Роман Грищук.

За його словами, громада храму уже 4 роки, як провела збори і абсолютною більшістю голосів перейшла до ПЦУ.

«Але священник із десятком промосковських сектантів забарикадували храм і не впускали громаду до свого храму. Громада хотіла мирним шляхом вирішити проблему. Було багато судів. Усі вирішили питання на користь громади і ПЦУ. Але «батюшці» закони України не указ, Біблія і мораль теж! Москва сказала стояти до останнього! Тому вони взяли храм у заложники, наклали безліч замків, броньовані двері, постійне чергування, а громада молиться на вулиці уже 4 роки…», - зазначив Роман Грищук.

Він також додав, що священник УПЦ МП Віталій Дуров навіть на шостому році війни не визнав Росію агресором.

«Щодо Дурова є про що поговорити з фахівцями із СБУ. Бо він навіть на 6 році війни не міг визначитися, чи українці самі між собою б’ються, чи все-таки на них хтось напав. І не міг він погодитися, що то Росія напала і вона є агресор. Це щоб ви розуміли, що вони за «українська Церква»!» - наголосив Грищук, додавши відео розмови з Віталієм Дуровим.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тобто в Україні група диверсантів можуть закритися в приміщенні. І їх не можна ніяк викурити. Чи при наймі знищити??!!!!
Відповісти
Тобто в Україні група диверсантів можуть закритися в приміщенні. І їх не можна ніяк викурити. Чи при наймі знищити??!!!!
Відповісти
Де наше СБУ, чи все за Росію?
Відповісти
На гиляку
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні