У Румунії зранку лунали сирени: що сталося

0
У Румунії зранку лунали сирени: що сталося
Сьогодні від 10 до 11 ранку у Бухаресті та по всій Румунії пролунали сирени тривоги. Це було тестування системи сповіщення, повідомляє місцева служба з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що серед загроз, через які можуть вмикати сирени – стихійні, техногенні лиха та падіння об’єктів з атмосфери чи космосу. Крім того, нагадують, що тривогу можуть використовувати у випадку воєнного конфлікту. В Румунії є понад 7,5 тисячі сирен.

Тестування сирен відбувається на тлі розмов про можливу агресію Росії в сусідній Молдові. Росіяни тиждень тому заявили, що Україна нібито планує «вторгнення» у Придністров’я, де присутні російські військові.

Зазвичай у Румунії сповіщення про небезпеки – наприклад, пожежу, появу ведмедя або зникнення дитини – приходять на телефон і супроводжуються гучним сигналом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні