В Україні продовжують дорожчати продукти: рекордні ціни на цибулю

0
В Україні продовжують дорожчати продукти: рекордні ціни на цибулю
На ринку України зберігається тенденція зростання і без того вже рекордних цін на ріпчасту цибулю, обумовлена скороченням запасів цієї продукції в місцевих господарствах і стабільно високим попитом в даному сегменті. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, відпускні ціни на ріпчасту цибулю сьогодні вже озвучуються в межах 42-47 грн/кг, що в середньому на 18% дорожче, ніж тижнем раніше.

Як зазначають експерти проєкту, попит оптових компаній на цибулю, як і раніше, залишається досить високим, що дає змогу виробникам переглядати ціну на свою продукцію в бік підвищення.

Також підтримку цінам надає скорочення пропозиції на ринку, зважаючи на те, що багато великих господарств уже фактично завершили продажі ріпчастої цибулі.

Необхідно зазначити, що наразі ціна на цибулю в Україні в середньому вже в 4 рази вища, ніж у перший тиждень березня 2022 року, і є рекордним показником за всю історію незалежності.

“Учасники ринку не відкидають, що тенденція до подорожчання на цю продукцію збережеться й надалі, а темпи зростання цін на цибулю прискорюватимуться в міру скорочення запасів у сховищах українських господарств”, – підкреслюють аналітики.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні