--> Чи можуть росіяни напасти з Придністров'я | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи можуть росіяни напасти з Придністров'я

0
Чи можуть росіяни напасти з Придністров'я
Андрій Юсов вважає, що у "ПМР" не вистачає сил для наступу, але він не виключає можливості провокацій.

Контингенту росіян у так званій "Придністровській молдавській республіці" (ПМР) недостатньо для наступу на Україну. Громадяни, яких можуть мобілізувати до армії в ПМР, виїжджають на територію Молдови, щоб не брати участь у провокації Кремля. Про це повідомив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Андрій Юсов пише Укрінформ.

"Зрозуміло, що існуючого контингенту російських сил у так званій "ПМР", а насправді окупованій частині Молдови, недостатньо для ефективних наступальних дій щодо придністровського напрямку на Україну. Але щодо провокацій, то вони можливі. Неодноразово говорилося, і це не секрет", що відповідь на подібні провокації буде, і буде рішучою", - пояснив він.

За його словами, влада Молдови застерігала "ПМР" і російський анклав від порушень і молдавського та міжнародного законодавства. Населення Придністров'я, а також військові, що перебувають на території ПМР з російським громадянством, добре поінформовані про наслідки військових дій.

Проте, "яке рішення ухвалить божевільний диктатор - це окреме питання", пояснив Юсов.

Представник ГУР також відповів питанням, чи знають військові на території ПМР, як діяти у разі призову Кремля розпочати військові провокації.

"Вони знають, що їм робити, саме тому сьогодні потенційні мобілізовані активно виїжджають із території Придністровської молдовської республіки", - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні