Що відомо про військового ЗСУ, якого розстріляли росіяни. ФОТО

0
Що відомо про військового ЗСУ, якого розстріляли росіяни. ФОТО
6 березня Мережу сколихнуло відео, на якому російські військові розстріляли полоненого бійця ЗСУ. Окупанти вбили українського військового після його слів "Слава Україні!".

Українська влада обіцяє знайти вбивць і закликає світову спільноту засудити звірства окупантів. Між тим, в Мережу потрапили перші дані про загиблого і ім'я бійця, пише ТСН.

Що відомо про загиблого
Ім'я загиблого військового остаточно поки не встановлено, озвучена лише попередня версія.

Спочатку Мережею ширилися чутки, що загиблий - військовослужбовець 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців, позивний "Магніт". Згодом ця інформація не підтвердилася. Також з'явилася інформація, що страченого бійця начебто звуть Тимофій Шадура, він зник без вісти в Донецькій області.

Згодом 30-та окрема механізована бригада імені Князя Констянтина Острозького повідомила, що, за попередніми даними, загиблим є військовослужбовец бригади Тимофій Шадура. У пресслужбі бригади додали, що військовий вважається зниклим безвісти від 3 лютого 2023 року після бойових дій в районі міста Бахмут.

Видання BBC поспілкувалося з родиною, яка начебто упізнала його. Жінка, яка назвала себе сестрою солдата, сказала: "Мій брат точно міг би так протистояти росіянам. Він ніколи в житті не приховував правди, і точно не приховував би цього перед ворогом".

За інформацією ВВС, військовий служив у 30-й бригаді Збройних сил України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні