--> На Землю може впасти астероїд розміром у 16-поверховий будинок | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Землю може впасти астероїд розміром у 16-поверховий будинок

0
На Землю може впасти астероїд розміром у 16-поверховий будинок
Учені з Європейського космічного агентства кілька днів тому виявили новий астероїд, який має шанс впасти на Землю в найближчому майбутньому, пише ТСН.

Новий космічний камінь отримав назву 2023 DW і його ширина становить приблизно 50 метрів, що відповідає висоті 16-поверхового будинку. Навіть якщо цей астероїд впаде на Землю, він не знищить нашу цивілізацію і люди не зникнуть, як динозаври. Проте цей астероїд здатний завдати значної шкоди інфраструктурі, якщо впаде у густонаселених районах планети.

З іншого боку, вчені вважають, що ця ймовірність наразі становить 1 до 625, тобто це досить малоймовірна подія. І часто буває так, що попередні оцінки та подальші результати спостережень за астероїдами не збігаються.

Камінь шириною 50 метрів – це серйозна загроза для Землі, хоча вона вважається і малоймовірною, кажуть астрономи. Може трапитися так, що навіть якщо астероїд увійде в атмосферу Землі, то він розпадеться на дрібніші частини, що значно зменшить загрозу для людей. Що стосується місця можливого падіння астероїда 2023 DW 2046 року, то моделювання показало, що камінь може впасти в Тихому океані, але також існує можливість його падіння на території США або Індонезії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні