Чому насправді не можна їсти з ножа

0
Чому насправді не можна їсти з ножа
Багато хто хоч раз чув, що з ножа їсти не можна. Однак чому виникла така прикмета, і чим загрожує порушення цього правила - знають не всі.

Виявляється, прикмету придумали не просто так, пише УНІАН.

Чому не можна їсти з кінчика ножа - логічне пояснення
З дитинства багато хто чув, що якщо спробувати їжу з кінчика ножа, то можна стати злим. Однак мало хто знає, звідки пішла ця заборона, і що буде, якщо є з кінчика ножа.

По-перше, якщо пробувати їжу з ножа, можна поранитися. І якщо зараз ранка на язику або губі не здається чимось страшним, то в минулому, коли лікування або знезаражувальних засобів як таких не існувало, це було серйозним ризиком. А тому заборона була цілком логічною.

По-друге, коли людина облизує ніж, це негігієнічно. Цим ножем хтось може нарізати продукти, тому краще пробувати їжу виделкою або ложкою.

Що буде, якщо їсти з ножа - прикмети
Всім відомо, що ніж є невід'ємним елементом жертвопринесення. І коли предки проводили обряди або ритуали, мало кому сподобалося б, що цей обряд проводиться ножем, який хтось облизував.

Крім цього вважалося, що коли людина облизує ніж, вона гнівить духів, нібито заграє з ними. Потойбічні сили нібито бачили, що людина виступає в ролі жертви, але при цьому залишається живий. А тому ніж потрібно було використовувати тільки під час приготування їжі або для обрядів.

Згідно з прикметами, коли людина їсть з ножа, вона показує, що нічого не боїться і навіть намагається залякати того, хто це бачить. Саме тому предки боялися, що людина, яка ризикнула спробувати їжу з кінчика ножа, стає злою.

Наші предки думали, що якщо їсти з ножа, то можна викликати потойбічні сили. Вони можуть наділити людину негативними якостями і зробити її злою. А тому якщо ви вірите в прикмети, то не їжте з ножа.

Також вважалося, що раніше з ножа їли тільки стародавні люди, які полювали за здобиччю і були дуже агресивними. Лють і холоднокровність могли передатися через звички.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні